Zyra e rrethuar me gjelbërim: Terra Mater


Terra Mater.
Berger+Parkkinen riorganizoi zyrat e një kompanie prodhimi filmash. Terra Mater tërhoqi vëmendjen në këtë aspekt të kompanisë, e cila u bë e famshme për filmat e saj për natyrën, dhe realizoi një dizajn që integrohet me natyrën. Rreth strukturës së laminuar u projektua një strukturë dytësore metalike që do të mbulohej me dredhkë.
Struktura metalike e rrethon plotësisht ndërtesën.

Terra Mater, i projektuar për Studios Factual, ndodhet në lagjen e harlisur Hietzing të Vjenës. Zyrat ekzistuese funksionojnë në një vilë historike të artit të ri dhe ndërtesa shtesë. Në fund të viteve 1980, pranë vilës historike po ndërtohet një ndërtesë e vogël. Në përditësimin e vitit 2003, projektit iu shtua një tranzicion xhami që lidh vilën me ndërtesën tjetër dhe një dhomë takimesh në formë kubi me pamje nga kopshti.


Në fund të strukturës mbillen lloje të ndryshme hardhish.

Me kalimin e kohës, synohet të mbështillet plotësisht ndërtesa në të gjelbër.

Projekti i zhvilluar nga Berger+Parkkinen plotëson fushat që do të përshtaten me ekipin në rritje të kompanisë dhe infrastrukturën e gjerë teknike të kërkuar nga prodhimi i filmit . Për shkak të vendndodhjes së ndërtesave të zyrave dhe punës së orientuar nga natyra e kompanisë së prodhimit të filmit, synohet një dizajn afër natyrës. Në frymën e të qenit pranë natyrës, është planifikuar të plotësohen kërkesat për qëndrueshmëri dhe inovacion të organizatës.


Struktura ritmike metalike është projektuar në mënyrë të tillë që hardhitë të mund të ngjiten lehtësisht.

Një pavijon dykatësh i projektuar në vend; Ai përfshin zyra, dhoma takimesh, sallë pritjeje punonjësish, një rregullim të ri hyrjeje për strukturat e zyrave dhe një qendër ftohjeje për serverët e kërkuar në teknologjinë e filmit. Struktura është e ndërtuar tërësisht nga druri i laminuar, megjithëse paraqet një sfidë përsa i përket integrimit të instalimeve të gjera teknike.


Hapjet e gjera të strukturës lejojnë që drita e ditës të kalojë nëpër hardhi.
Brendësia është projektuar në një gjuhë minimaliste.

Struktura prej druri, muret prej druri dhe tavanet prej druri spikasin si elementë dominues në ambientet e brendshme. Hapësirat e reja të zyrave janë projektuar që të jenë fleksibël dhe të ndashme duke ofruar hapësirë ​​për shërbime thelbësore. Në këtë mënyrë synohet të përshtatet me ndryshimet e mundshme.


Dy strukturat e zyrës janë të lidhura me një tranzicion xhami.

Struktura, e vendosur pranë pemës më të madhe në zonë , është e mbuluar me një strukturë të dytë metalike. Synohet që kjo strukturë metalike të mbulohet me dredhkë me kalimin e kohës dhe të integrojë ndërhyrjen e re me kopshtin. Me ndryshimin e stinëve, zgjidhen specie të veçanta bimore në mënyrë që pamja e pavijonit të ndryshojë ngjyrë duke iu përshtatur stinëve. Kjo siguron një perspektivë ciklike afatgjatë që do të vazhdojë pandërprerë gjatë gjithë vitit.

Detajet e strukturës prej druri mund të shihen në brendësi.

Ka një shteg mace në katin e sipërm të strukturës metalike.

Struktura kryesore prej druri dhe konstruksioni metalik i pavijonit funksionojnë si dy struktura të pavarura. Megjithatë, paraqitjet dhe dimensionet e të dyjave janë zhvilluar në një sistem të përbashkët rrjeti. Struktura metalike përbëhet nga një model i valëzuar që i referohet rritjes së degëve dhe bimëve. Pavijoni i ri lidhet me strukturën e dytë ekzistuese me një tranzicion xhami, duke krijuar një unitet për kompaninë brenda kopshtit.

Shkallët janë ndërtuar me panele druri të papërpunuar.

Sipërfaqet prej druri krijojnë një atmosferë komode në zonat e punës.

Modelimi i strukturës prej druri.








28 views0 comments