Shtëpi me tre pjesë: Dogs & Doctors House


Ngjyrat e fasadave përputhen me kontekstin.
Shtëpia e Dogs & Doctors, e projektuar nga Pirinen Salo Oy, ndodhet buzë detit në Finlandën Jugore. Struktura, e cila përbëhet nga një fasadë druri e djegur, përbëhet nga tre shtëpi të vogla të veçanta. Çdo dhomë e dizajnit, e vendosur mes pishave, hapet në pamje.

Ndërtesa është e ngritur mbi nivelin e tokës.

Struktura; Ndodhet në fund të një rruge me shtëpi të pakta të shpërndara që të çojnë në atë që vendasit e quajnë Plazhi i Mjellmave . Fasadat e tre strukturave në dukje të ndara janë bërë prej druri të djegur dhe një çati të gjelbër të hapur . Dera e përparme është e pozicionuar midis dy masave të mëdha .



Në ndërtesë janë përdorur hapje të gjera xhami.

Ambjentet e banimit janë të vendosura drejt bregdetit.

Ndërsa i afroheni derës së përparme, ngjyra e djegur e ndërtesës magjeps përdoruesin. Fasada minimizon kontaktin me mjedisin dhe tërheq pikën qendrore në ndërtesë. Hapje të gjera xhami hapen drejt peizazhit. Tarraca, e cila aksesohet përmes dyerve rrëshqitëse të xhamit, e çon përdoruesin në kallamishte me hapa . Çdo dhomë e ndërtesës është e planifikuar në mënyrë të tillë që të dominojë pamjen e detit . Kur shikohet nga deti, duket si tre ndërtesa të veçanta që shtrihen në drejtime të ndryshme .



Brendësia përmban disa xhinse të ndryshme.

Perballe pallatit ka nje tarrace te hapur.

Dhoma e ndenjes; Ai përbëhet nga një vend i rehatshëm në një lartësi të përshtatshme për shkallën njerëzore, duke dhënë një ndjenjë sigurie . Tavani ngrihet nga dhoma e ndenjes drejt zonës së ngrënies. Një oxhak ndan zonën e ngrënies dhe dhomën e ndenjes .



Mbulesa të ndryshme muri përdoren në katet e sipërme dhe të poshtme.

Hapjet janë formuar sipas formës së murit.

Disa hapa rreth oxhakut të çojnë në dhomën e ndenjes.


Në shkallët përdoret materiali prej druri.

Nga dhoma e ndenjes në dhomën e gjumit master aksesohet nga një shkallë me një ulje . Shkallët janë të vendosura pas derës së madhe rrëshqitëse . Në shkallët e fundit të shkallëve, ngrohtësia e materialit të drurit ndryshon atmosferën. Shtrati vendoset midis dy ndarjeve , njëra prej çeliku dhe tjetra prej druri .



Hapësirat e banimit nuk janë të pozicionuara në fasada që nuk dominojnë peizazhin.

Materiali prej druri shton ngrohtësi në ndërtesë.

Falë dritareve të ulëta nga dhoma kryesore e gjumit, është e mundur të ngjiteni deri në tavan . Në katin e dytë, përdoruesi mund të ndjejë më shumë pemët përreth . Megjithatë, dhoma e gjumit master ndodhet në një kënd krejtësisht të ndryshëm nga dhomat e tjera të shtëpisë . Me derën e madhe rrëshqitëse, hapësira mund të ndahet nga pjesa tjetër e shtëpisë dhe mund të sigurohet privatësi.



Plani i katit.

Në katin e parë, banjo kryesore e shtëpisë dhe dhoma e gjumit master janë në linjë . Ka një banjë dhe sauna në dhomën e zhveshjes së betonit . Sauna me dru të errët ofron një efekt relaksues. Në nivelin e syve në peizazhin e saunës sigurohet dominimi.


Seksioni


Tonet e lehta përdoren në brendësi.

39 views0 comments