top of page

Projektuar për nënat e reja: Aiyue Postpartum Care Center


Qendra e Kujdesit pas lindjes Aiyue.
BDD Dessign projektoi një qendër trekatëshe për "Aiyue Yuezi", një markë profesionale e kujdesit pas lindjes, në një zonë banimi të nivelit të lartë të Chengdu, Kinë.

Aiyue, një markë profesionale për kujdesin pas lindjes, po ndërton një qendër prej 12000 metrash katrorë dhe 70 dhoma, me gjithsej tre kate , në një zonë rezidenciale private të nivelit të lartë në Zonën e Teknologjisë së Lartë Chengdu .Hyrja e pallatit integrohet me një korridor të bardhë.

Historia e projektit; Ai synon të parandalojë nënat e reja që janë të mbyllura në shtëpitë e tyre pas lindjes së një procesi negativ si kufizimi, ankthi dhe mërzia. Duke marrë parasysh traumat fizike dhe çrregullimet psikologjike të shkaktuara nga lindja, fakti që puerperiumi është një periudhë shumë e rëndësishme rikuperimi pas lindjes, nxjerr në pah nevojën për mirëkuptim dhe respekt në këtë periudhë .CoeLux po rinovon ndërtesën ekzistuese duke krijuar një atrium me oborr të mbyllur.

Koncepti i qendrës së kujdesit pas lindjes bazohet në 'Stoped Time'. Koha e pezulluar interpreton mbylljen në puerperium nga këndvështrimi i një feste . Nënat e reja janë të ftuara në paqen dhe qetësinë e festës në këtë qendër të madhe dhe të gjerë.


Suitë për mysafirë.

Stili modern i ndërtesës bën një përshtypje të fortë dhe të besueshme. Në kryqëzimin e vendkalimeve të hapura në të djathtë dhe të majtë të ndërtesës, ka një pishinë me ujë të qetë .Pamje nga oborri në çati.

Korridoret, të cilët tërheqin vëmendjen me pamjen e tyre skulpturore, mund të transmetojnë dritë dhe hije, duke krijuar kështu një tranzicion hapësinor fleksibël në harmoni me ndërtesën .


Drita e kthjellët e diellit hyn në atriumin trekatësh dhe mbush oborrin.

Materialet e përdorura në korridor dhe recepsion theksojnë pastërtinë dhe higjienën.

Për të siguruar një mjedis të shëndetshëm dhe të sigurt, në qendrën e kujdesit sigurohet monitorim 24-orësh i temperaturës, lagështisë dhe zhurmës . Video survejimi siguron kontaktin bebe-nënë, në mënyrë që fëmija të jetë gjithmonë në fushën e shikimit të nënës, i rehatshëm dhe i qetë.Gjysma e hapësirës përdoret për funksione mbështetëse. Dhoma profesionale për kujdesin e bebeve, yoga, spa, fitnes, parukeri, restorant, studio fotografike, dyqane arti në butikë u shërbejnë edhe nënave të porsalindura në këtë qendër.


12 module funksionale janë të lidhura në seri në atrium.
Skulpturë që i afrohet hapjes në fasadë.

Menuja speciale e ushqimit e ofruar në restorant synon shërimin e plagëve në javën e parë dhe shkarkimin e mbetjeve metabolike në trup; riparimi i indeve dhe organeve të ndryshme që janë nën stres të madh gjatë javës së dytë të shtatzënisë; java e tretë organizohet për rritjen e imunitetit dhe pas javës së katërt për fitimin e gjendjes fizike .