Përdorimi i materialit lokal : DongFengYun Hotel Mi'Le


Pallati ndodhet ne nje zone te re banimi.
Projektuar nga artisti i njohur Luoxu dhe studio CCD, DongFengYun Hotel Mi'Le ndodhet në qytetin e artit Dongfengun në provincën Yunnan, Kinë. Struktura që krijon një imazh të rrumbullakët, të qëndrueshëm dhe të thjeshtë; Është projektuar bazuar në konceptet e "kënaqësisë me më pak, thjeshtësisë dhe origjinalitetit". Të frymëzuara nga kultura vendase, hapësirat janë bërë me tulla të kuqe.

Pranë kantierit ndodhet një liqen.

Ndërtesa është ndërtuar me art dhe mjeshtëri për të nxjerrë në pah historinë e qytetit të artit në të cilin ndodhet. Duke synuar bashkimin e zonës së ndërtesës me natyrën, ekipi projektues i jep ndërtesës pamjen e një brumi të gatuar nga dora e njeriut, sikur të ketë gjurmët e kohës . Në brendësi, koncepti i "hapësirave të frymëzuara nga kultura lokale" përdoret në vend të termave "të modernizuara dhe industriale" .


Ndërtesa integrohet me natyrën.

Intensiteti i ndriçimit ndryshon sipas vendit.

Zona e hyrjes në formë tasi, një nga karakteristikat më mbresëlënëse të projektit , përbëhet nga një hapje e gdhendur në pjesën e sipërme që krijon një pamje të këndshme . Falë dritës natyrale të ditës që hyn përmes kësaj hapjeje , drita dhe hijet lëvizin lirshëm në hapësirë. Drita që bie mbi murin e lakuar duket si një sipërfaqe uji e valëzuar, duke ngjallur imagjinatën.


Në disa vende krijohen lojëra dritëhije.

Pishina pasqyron natyrën përreth.

Meqenëse projekti është projektuar si një hotel pushimi dhe argëtimi, ekipi i projektimit; në përgjithësi përdor ndriçim të nivelit të ulët për të krijuar një mjedis të rehatshëm, natyror dhe të ngrohtë . Ndriçimi më efektiv preferohet për veprat e artit, tabelat dhe tavolinat për të krijuar thekse vizuale . Rripat e ndriçimit të murit të vendosura afër dyshemesë krijojnë një ambient elegant . Përveç kësaj, pajisjet e ndriçimit me pasqyrë të zezë pa kornizë janë montuar në mënyrë diskrete , duke siguruar një unitet midis dritës, hijes dhe materialeve . Kombinim i materialeve natyrore si ndriçimi, drita e ditës, tulla e kuqe, toka e ngjeshur dhe bojë me teksturë kashte duke theksuar praninë e secilit element.


Në ndërtesë përdoren forma ovale.

Në ambientet e brendshme përdoren materiale të ndryshme.

Gjuha natyrale e dizajnit vazhdon edhe në holl . Materialet bazë si e kuqja lokale, tulla e djegur, çimentoja, argjila dhe qeramika integrojnë ngjyrën e brendshme me ndërtesën. CCD nuk përdor dekorime të ekzagjeruara dhe të ndërlikuara, duke synuar që çdo objekt të zbulojë efektin autentik të hotelit me kalimin e kohës. Muret me dysheme betoni, shtyllat e rrumbullakëta, llambat në formë qeramike dhe tavolinat e përparme gjeometrike përbëjnë strukturën; I jep një cilësi skulpturore . Këta elementë, të cilët janë të pavarur nga njëri-tjetri, plotësojnë njëri-tjetrin. Kështu , një atmosferë e natyrshme dhe e thjeshtë mbulon zonën e përgjithshme.


Në interier preferohen tonet e lehta.

Hyrja në ndërtesë bëhet përmes një hapësire në formë tasi.

Ndërsa atriumi është zbukuruar me teksturë të dendur lulesh dhe bimore, pishina në oborr thekson qetësinë . Mysafirët që hyjnë në oborrin e atriumit priten me një atmosferë të bollshme dhe paqësore . Kështu, pjesë të hotelit kthehen në një vendstrehim relaksues .


Ndërtesa është projektuar në harmoni me natyrën.

Në muret e restorantit përdoren tulla të argjilës së kuqe lokale.

Hapjet e dhomave të hotelit kanë pamje nga peizazhi.

Përdorimi i materialeve të kundërta kap kontrastin.

Në emrat dhe dizajnet e të gjitha dhomave të miqve në projekt; Përveç elementeve lokale si piktura, qeramika, piktura dhe kompozimi, shfaqen edhe xeherore si nefriti dhe perlat . Çdo detaj i ndërtesës mban gjurmët e mjeshtërisë vendase, sikur tregon historinë e vet. Konceptet e "ambientit të ngrohtë" dhe "thjeshtësisë origjinale" përshtaten me hapësirën. Megjithatë, dizajni mishëron plotësisht konceptet në filozofinë estetike të hotelit .


Në ndërtesë krijohet një ndriçim i dobët.

Mobiljet dhe dekorimet harmonizohen në brendësi.

Dhomat e gjumit dhe suitat janë të rregulluara rreth një oborri të madh me dritare të harkuara dhe të rrethuara nga korridore në ajër të hapur . Në këto dhoma përdoren qeramika me burime vendase . Në të gjithë hotelin, CCD synon të arrijë ekuilibrin e duhur për banorët, duke kombinuar materialet e thjeshta me pajisje dhe përfundime luksoze . Kjo mund të vërehet në zonat e restoranteve dhe të hollit, ku materiale të tilla si dheu i ngjeshur dhe pllaka balte përdoren në kombinim me dysheme guri të lëmuar dhe mobilje me cilësi të lartë .


Plani i ndërtimit.




36 views0 comments