Oborri dinamik i qytetit: Le 148


Le 148.
Le 148, Qendra Kulturore Alfortville e vendosur dhjetë minuta larg Parisit, njihet si një projekt rinovimi i një vendi të vjetër minierash. I rinovuar nga WAW ARCHITECTES, vendi bashkon vendet kulturore dhe zyrat administrative të Alfortville.

Në gjendjen fillestare të projektit, ndërtesa ekzistuese nuk ka asnjë lidhje me qytetin. Për më tepër, ndërtesa, oborri qendror i së cilës është gjithashtu i rrethuar me mure, nuk lejon hyrjen në rrugën Paul Vaillant Couturier në formën e saj të mëparshme .


Projekti ka një sipërfaqe prej 275 m².

Shenja 148 është prej guri armen.

Hapi i parë në fazën e projektimit për ekipin e WAW është përshtatja e hapësirës me normat publike të aksesueshme të kërkuara nga qyteti. Për këtë qëllim hiqen muret e vjetra që janë shembur vende-vende .



Le 148 dhe marrëdhënie rruge.

Elementet e oborrit qendror dhe të fasadave përreth janë lyer me ngjyrë rozë të ndezur . E përdorur si material unifikues, kjo ngjyrë e shndërron hapësirën në një hapësirë ​​dinamike të dukshme nga rruga .


Objekti u vë në shërbim në vitin 2021.

Diferencat e nivelit të krijuara në dyshemenë e oborrit përshtaten me konceptin dinamik. Duke theksuar hyrjet e ndërtesave, ky tranzicion ofron akses në hapësirë.



Në hyrje të ndërtesës, toka është paksa e ulur.

Çdo hyrje theksohet nga përdorimi i bimëve . Kjo linjë e gjelbër e krijuar ruan edhe distancën ndërmjet objektit dhe oborrit, duke sqaruar vijën mes hapësirës së hapur dhe qendrës kulturore.



Shtretër lulesh.

Grafikët curvilinear vizatohen në dysheme për të pasqyruar linjat konturore që formojnë hapësirën e re publike . Nga ana tjetër, ndriçimi i vendosur në shtretërit e luleve krijon një imazh dramatik dhe thekson këtë sipërfaqe.



Kontrast i fortë i gjelbër dhe rozë.

Ndriçimi i dyshemesë.

Ndër risitë e godinës së qendrës kulturore janë lokali i relaksimit, një zonë ngrënieje me ambiente sanitare ngjitur, një dhomë muzike dhe një studio .



Preferohen materiale rezistente ndaj zërit në ambientet ku mbahen evente dhe koncerte të ndryshme artistike.

Grilat përdoren për të siguruar privatësinë e ndërtesave përreth objektit.

Ky aplikacion i WAW ARCHITECTES plot ngjyra dhe kontrast, i cili sjell identitetin e vendit nga e kaluara në të tashmen, tërheq vëmendjen dhe vlerësimin e madh nga komuniteti lokal.




20 views0 comments