top of page

Një frymë e re në fshatin e vjetër: The Transformation of Huahai Homestay in Daijin Village


Ka shumë zona peizazhi përreth ndërtesës.
Distrikti i Akomodimit Huahai, i projektuar nga DUS Studio, ndodhet në Shanghai, Kinë. Në projekt; Njësi të reja akomodimi po projektohen për fshatarët për të nxitur rimëkëmbjen industriale dhe për t'iu përgjigjur nevojave të turizmit. Njësitë janë ndërtuar për të qenë në harmoni me mjedisin.

Në fasadë janë përdorur tone të lehta dhe pllaka të zeza.
Rajoni përbëhet nga njësi të ngjashme.

Fshati Daijin, një fshat tipik bregdetar në jug të lumit Yangtze , ndodhet në Shangai. Njerëzit që jetojnë në zonat afër ujit e kanë siguruar jetesën me peshkim dhe bujqësi prej brezash . Kopshti Ekologjik Huakai Haishang po ndërtohet në një fshat aty pranë për ndryshimin e jetesës dhe llojet e turizmit të orientuar nga nevojat . Së bashku me këtë kopsht, ndryshimet po ndodhin në jetën lokale.


Projekti shërben si shembull dhe shabllon për rajonin.

Format tradicionale të bujqësisë nuk i plotësojnë më kërkesat e turistëve. Kjo situatë i bën banorët e rajonit të kërkojnë lloje të reja turizmi . Kështu, krijohen njësi të reja akomodimi për fshatarët përreth për të nxitur rimëkëmbjen industriale .


Në rajon ka një det me lule me ngjyra të ndryshme.
Projekti jep një kontribut të madh për turizmin.

Ruhet struktura e disa kateve, oborreve dhe sallave të banesave origjinale në zonë . Funksionet planare të çatisë së ndërtesës janë ridizajnuar pa prishur linjat origjinale në përputhje me lejet rregullatore vendore . E vendosur në veri, Huahai formon peizazhin kryesor të rajonit. Në rajon ka kopshte ku lulet janë të dendura dhe quhen deti i luleve . Dritare të mëdha janë përdorur në ndërtesa për të ofruar një pamje të këtyre deteve me lule .


Dritare të mëdha franceze përdoren në disa hapësira.

Dhomat e miqve ndodhen në katin e dytë dhe të tretë të ndërtesave . Shkallët e jashtme janë elementi më i gjallë dhe dinamik i njësive . Ai gjithashtu lidh lloje të ndryshme peizazhi . Përveç kësaj, shkallët në katin e tretë dominojnë detin e luleve dhe pamjen buzë detit.


Duket sikur ka gjethe në çati.
Në njësi janë krijuar shumë zona qarkullimi dhe oborre.

Në fillim të projektit, synimi kryesor është të sigurohet që zona e akomodimit të jetë e pavarur dhe në harmoni me mjedisin . Projekti jep një shembull për projektet e transformimit që do të kryhen në fshatra të tjerë . Megjithatë, ekipi i projektimit synon të mos shkaktojë asnjë ndikim në lumin Yangtze dhe elementët natyrorë në zonë.


Rroba diellore e tejdukshme me hark krijon dritë dhe hije në ndryshim.
Në njësi ka edhe oborre të brendshme.

Kërkohet ruajtja e theksit ekzistues duke përdorur mure të bardha dhe pllaka të zeza në shtëpitë buzë ujit. Frymëzuar nga linjat e lakuara të gjetheve për të zbuluar dinamizëm në shkallët, zonat e pushimit dhe tendat midis dritareve arkitekturore . Falë formave të ndryshme të përdorura, krijohen efekte vizuale dhe pika memorie .


Pllakat metalike shumëngjyrëshe përdoren në çatitë me pamje nga deti i luleve, duke dhënë pamjen e gjetheve në çati. Kështu, ngjyrat në oborr pasurohen . Qytetet bregdetare në jug të lumit Yangtze dhe deti i luleve që janë të gjalla në të gjitha stinët kombinojnë dy veçori kulturore dhe u ofrojnë vendasve një përvojë të ndryshme për akomodim.

Plani i tokës.
Plani i katit të parë.
Plani i katit të dytë.
Plani i katit të tretë.
Seksioni i strukturës.

76 views0 comments
bottom of page