Dizajni që integrohet me peizazhin: Z House


Banesa ka një sipërfaqe prej 568 m².
Z House Anapolis, i projektuar nga Estúdio LF Arquitetura, ndodhet në Brazil. Projekti përshkruhet nga qiradhënësi dhe arkitektët e tij si funksional, praktik, tërheqës dhe befasues.

Banuesit e Z House përbëhen nga një baba dhe dy fëmijët e tij. Kjo familje bërthamore e dashuruar me muzikë kërkon një dizajn befasues që është i ndryshëm nga çdo gjë që shihet në banesën ku ata jetojnë.


Shtëpia Z.

Zyra arkitekturore Estúdio LF Arquitetura prezanton një projekt të pazakontë në përputhje me kërkesat. Si pikënisje e projektimit, parashtrohet ideja e vendosjes së një elementi goditës, një shtyllë Y në hyrje të ndërtesës .


Kolona strukturore Y.
Pamjet e përparme dhe anësore të shtyllës Y.

Masa e Shtëpisë Z karakterizohet nga kolona e saj mbresëlënëse Y, përveç dizajnit linear të fasadës dhe verandës së gjerë të hyrjes .


Objekti nuk ka një derë hyrëse të përcaktuar.

Përveç aspekteve estetike, çdo dhomë e shtëpisë, e cila është një vendbanim funksional, është e integruar në peizazhin . Kështu lehtësohet komunikimi mes babait dhe dy fëmijëve të tij.


Kopsht i brendshëm.

Zonat e përbashkëta të jetesës si kuzhina dhe dhoma e televizorit janë vendosur në katin e parë. Të gjitha hapësirat janë të formuara rreth dhomës së ndenjes me pianon në qendër . Kështu, personi që luan në piano fiton një pamje të privilegjuar dhe të plotë të planimetrisë së shtëpisë ndërsa ekspozon punën e tij.


Plani i katit të hyrjes.

Kuzhina.

Pranë garazhit në katin e bodrumit ndodhet një studio muzikore . Kjo kuotë vendos edhe një zonë të vogël bar .


Plani i katit të bodrumit.

Ekziston edhe një sauna dhe një kopsht perimesh në kopshtin e banimit.

Ne katin e pare jane dhomat e gjumit dhe tualetet . Qarkullimi ndërmjet kateve sigurohet nga shkallët dhe ashensori .


Plani i katit të parë.

Ekipi i projektimit ka prioritet përfshirjen e ndriçimit natyror dhe pamjeve të kopshtit në ambientet e brendshme. Kjo ide mbështetet nga tavanet me dy lartësi të preferuara në zona të ndryshme .


Ambientet e jashtme kompletohen me pjergulla.

Pishinat në dizajnin e peizazhit të Z House tërheqin vëmendjen me shumë bimë të madhësive, ngjyrave dhe llojeve të ndryshme . Harmonia e rezidencës me mjedisin e saj sigurohet nga elementë natyralë dhe të përjetshëm si druri, guri dhe betoni .


Me dizajn linear, krijohet një lidhje midis peizazhit dhe ndërtesës.
Perspektiva aksonometrike e Z House.

11 views0 comments