top of page

Çfarë është pishina tekstil me fije qelqi? (FIBERGLASS)


Çfarë është një pishinë me tekstil me fije qelqi?

Pishinat me tekstil me fije qelqi (fiberglass) janë pishina të punuara me dorë, të ndërtuara me kallëp, të cilat mbërrijnë në shtëpinë tuaj gati për t'u instaluar në oborrin tuaj. Tekstil me fije qelqi (fiberglass) krijohet nga miliona fije qelqi të ndërthurura të mbuluara me një rrëshirë poliesteri. Është një material tepër i fortë që është ideal për një pishinë në tokë. Në krahasim, një pishinë betoni kërkon një kornizë çeliku ose druri që duhet të mbulohet nga një përzierje çimentoje, rëre dhe uji. Tekstil me fije qelqi (fiberglass) është materiali i zgjedhur për vaska, lavamanë, vaskë të nxehtë dhe jahte miliona dollarëshe, për të mos përmendur, aeroplanë, helikopterë, automobila ekzotikë dhe shumë produkte të tjera me performancë të lartë. Si i tillë, tekstil me fije qelqi (fiberglass) është zgjidhja më e mirë për materialin për pishinën tuaj.

Çfarë bën një pishinë me tekstil me fije qelqi?

Pishinat tekstil me fije qelqi (fiberglass) ofrojnë një përvojë të rehatshme të pishinës me instalimin e tyre të lehtë dhe strukturën higjienike. Mund të preferohet në forma katrore, drejtkëndore dhe të rrumbullakëta si në modelet e tjera të pishinës. Është shumë e përshtatshme për biznesin ashtu edhe për përdorim personal. Tekstil me fije qelqi (fiberglass) gjithashtu mund të bëhet si një pishinë zbukuruese. Pishinat dekorative me material tekstil me fije qelqi (fiberglass) janë më të preferuara sepse kushtojnë më pak se pishinat dekorative me material betoni.

Cilat janë tiparet e pishinës tekstil me fije qelqi?

Karakteristikat e pishinës me tekstil me fije qelqi (fiberglass) :

 • Meqenëse materiali poliestër përdoret në pishina tekstil me fije qelqi, është rezistent ndaj kushteve sezonale,

 • Procesi i ndërtimit dhe instalimit të pishinave me tekstil me fije qelqi është shumë i shkurtër,

 • Më pak kosto pune në ndërtim dhe instalim,

 • Është antibakterial dhe higjienik,

 • Aplikimi konkret nuk kërkohet,

 • Mund të përdoret si mbi dhe nën tokë,

 • Është i përshtatshëm për përdorim afatgjatë,

 • Përveç transportit, nuk ka kohë pritje si tharja e betonit, ngjitja e suvasë dhe veshjeve të pllakave.

Cilat janë avantazhet e pishinës tekstil me fije qelqi?

Meqenëse pishinat tekstil me fije qelqi (fiberglass) mund të furnizohen në një kohë më të shkurtër, ata kanë një instalim më ergonomik dhe më të shpejtë. Një nga avantazhet e saj më të mëdha është se është gati për përdorim direkt pas instalimit. Në pishina tekstil me fije qelqi (fiberglass), probleme si rrjedhjet e ujit nuk ndodhin. Me dyshemetë dhe muret e tij që pastrohen lehtë, procesi i pastrimit të pishinës shkurtohet. Përveç kësaj, është e dobishme në aspektin e kostos së punës.

Cilat janë dallimet e pishinës tekstil me fije qelqi nga pishina të tjera?

Dallimet e pishinës tekstil me fije qelqi (fiberglass) nga pishina të tjera:

 • Deformime të tilla si çarje dhe fraktura janë më pak të zakonshme në krahasim me lloje të ngjashme të pishina konkrete,

 • Skimerët dhe shkallët e shtuara më vonë në pishina prej betoni gjenden në tërësi në pishinat me tekstil me fije qelqi, Ndryshe nga pishinat e tjera, pishinat me tekstil me fije qelqi janë të lëvizshme,

 • Përveç prodhimit në formë monoblock, ajo gjithashtu mund të prodhohen në pjesë,

 • Strukturore, shumë më pak algat dhe mikrob formimi është vërejtur se pishina të tjera,

A është një pishinë me tekstil me fije qelqi një pishinë e mirë?

Pishinat me tekstil me fije qelqi (fiberglass) janë të qëndrueshme. Si struktura ashtu edhe sipërfaqja e një pishine me tekstil me fije qelqi (fiberglass) me cilësi të lartë mund të zgjasin për aq kohë sa dëshironi, me kusht që të kujdeseni mirë për të. Një pishinë e bërë mirë me tekstil me fije qelqi (fiberglass) mund të zgjasë të paktën 50 vjet, me më pak mirëmbajtje të nevojshme për ta mbajtur atë të dobishme dhe të këndshme dekadë pas dekade.

A mund të plasariten pishinat me tekstil me fije qelqi?

Pishinat me tekstil me fije qelqi (fiberglass) kanë një shtresë xhel që mund të krijojë çarje në vijën e flokëve me kalimin e kohës . Këto çarje zakonisht depërtojnë vetëm në shtresën e xhelit dhe nuk ndikojnë në integritetin strukturor të pishinës, as nuk tregojnë rrjedhje. Nëse shihni flluska si dhe të çara, kjo është një shenjë se veshja me xhel është aplikuar shumë hollë.

A e rrisin vlerën e shtëpisë pishinat?

Sa vlerë i shton një pishinë një shtëpie? Ekspertët janë të ndarë në atë se sa një pishinë mund të kontribuojë në vlerën e një shtëpie. Një studim sugjeron një rritje prej 7 përqind , më së shumti, në kushte ideale, ndërsa një studim tjetër raporton se pishina mesatare e mund të rrisë vlerën e pronës suaj me 5 deri në 8 përqind.94 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page